• Класове

 • Кумите – това е нещо което всеки записващ се да тренира шинкиокушин карате, мисли че ще овладее бързо.
  Кумите означава съревнование/спаринг при определени правила и е третата съществена стъпка в практиката на карате. Кумите е прилагане на заучените техники от ката и кихон практиката върху реален противник. В карате има няколко вида кумите, които са разработени за прилагане на познанията заучени до определено ниво от процеса на обучение на каратека. Това са:

  Научете повече

 • Главните разлики между методите на обучение в Шинкиокушин е отчетливо показано в ката. Много е важно запазването на сериозно отношение при изпълнение на ката, също както при кумите – невъзмутим и с ясен разум.Ката е била неделима част от тренировката в бойните изкуства. Началните форми били повтаряни многократно под командите на инструктора в дожото.

  Научете повече

 • Едно от нещата, строго специфични за бойните изкуства, е комплексността на натоварването. Всяка една техника е резултат от съгласуваните действия на множество мускулни групи. Точно затова и във фитнес-програмата ви трябва да са с предимство базовите упражнения, в които се натоварват няколко мускулни групи. 

  Научете повече